Tábor s dětmi, ale bez Exe

04.07.2012 16:24

Po delší době malá aktualizace...

z ukázek výcviku pro MŠ Ignáce Šustaly sešlo díky nevhodnému počasí a náhradní termín nám, bohužel, nevyhovoval. Nedá se nic dělat, snad někdy příště.

Momentálně začínám s Exoušem zase více stopovat a nemůžu se ubránit dojmu, že buď mu dlouhé pauzy mezi tréninky svědčí, nebo si ze mě dělá srandu. Jednou lomy jdou bez problému, jindy si chodí jako na procházce. Potřebovali bychom opět najet na cizí stopy, jenže kde vzít kladeče??! :-( V Každém případě nám ke skládání vyšších stopařských zkoušek stále brání absence zkoušky BH, která je momentálně podmínkou pro všechny zkoušky dle Mezinárodního zkušebního řádu.

 

Od 2. do 4.7. jsem se zúčastnila táboru s pejsky pořádaného DDM Kopřivnice v roli výcvikáře poslušnosti. Hlavním zaměřením táboru bylo agility, ale bez poslušnosti se neobejde žádný pejsek. K vidění byla nejrůznější plemena  a věkové kategorie - jezevčíci, JRT, labradoři, maltézský psík, BOC, maďarský ohař a další. Děti se snažily, některým pejskům se dařilo více, některým méně a pejskům nutno přičíst k dobru teplo, bouřky i soužití s háravými fenami. V úterý se za námi přišli podívat kamarádi ze cvičáku - Eva Tichavská a Tomáš Srba, kteří předvedli obrany a táboroví pejsci si mohli následně také kousnout.

Děkuji Ivě Gilarové za pozvání na tuto akci - byla to parádní zkušenost ;-)